Bingo – motsatsen till schack?

Ni som följer oss vet att vi är inbitna schackspelare med ett närmast osunt intresse för strategiskt tänkande. Ett spel som schack kräver att man alltid tänker flera steg före aktuellt drag och det finns oftast flera olika strategier att tillämpa vid varje givet tillfälle. Även om det finns prispengar i de me prestigefyllda tävlingarna är det sällan som just pengar har en central betydelse vid ett schackparti. Tvärtom är det kampen mellan spelarnas hjärnor och strategiska färdigheter som oftast är drivkraften bakom spelandet.

Bingo däremot är helt baserat på slumpen och därför är det också svårt, för att inte säga omöjligt, att ha en strategi för att vinna. Det primära syftet med bingo, förutom att ha roligt, är oftast att vinna pengar. I Sverige är intresset för bingo mycket stort och det finns ungefär 100st bingohallar runt om i landet. Vill eller kan man inte besöka en bingohall finns det ju också fler sätt att spela bingo och dom allra flesta har någon gång spelat Bingolotto som visas på TV.

På senare tid har det också blivit väldigt populärt att spela bingo på internet och de allra flesta casinosajterna har någon form av bingospel i sitt utbud. Den sociala aspekten av bingospelandet behöver heller inte försvinna för att man väljer att spela bingo online på internet istället för att besöka en bingohall eftersom det nästan alltid finns en chat där man kan pratar med övriga spelare. Eftersom det finns så många olika bingosajter kan det vara svårt att välja vilken av alla man väljer att spela på och då kommer en sajt som spelabingo.org väll till pass! Förutom en grundlig genomgång av flera av de största bingosajterna kan man också få bonuserbjudanden och andra förmåner. Vill man varva hjärngympan som schackinnebär kan det vara skönt att få koppla av och låta slumpen avgöra ödet! Vi önskar er lycka till i spelandet, oavsett om det blir bingo eller schack!

Sofia Skrivet av: